Company

Chint Solar en Goldbeck Solar hebben voor meerdere jaren een strategisch samenwerkingsverband opgezet en gezamenlijk 600 MW aan PV-projecten in Nederland geïmplementeerd. Beide bedrijven zijn zeer gecommitteerd aan de energietransitie en zijn van plan om op lange termijn betrokken te zijn bij de Nederlandse zonnemarkt door het actief beheren van PV-installaties tijdens de exploitatiefase in het hele land.

 • CHINT, opgericht in 1984, is een toonaangevende wereldwijde leverancier van slimme energieoplossingen. CHINT heeft een uitgebreid zakelijk netwerk in meer dan 140 landen met meer dan 30.000 werknemers en een jaarlijkse omzet van meer dan 11,4 miljard dollar.
 • Chint Solar maakt deel uit van CHINT’s dochtermaatschappij CHINT Electrics, die op de beurs van Shanghai (601877) is genoteerd als een van de topbedrijven in Azië.
  Chint Solar is in 2006 opgericht en is met meer dan 4.000 medewerkers wereldwijd marktleider in de zonne-energiesector geworden. Chint Solar is gespecialiseerd in de productie van kristallijne modules met een productiecapaciteit van ongeveer 5,0 GWp (module merk: Astronergy). Naast de productie is Chint Solar een toonaangevende wereldwijde downstream speler die actief is in projectontwikkeling, financiering, realisatie en exploitatie van zonneparken. Chint Solar heeft een significant track record opgebouwd van 6,0 GWp afgeronde projecten in verschillende regio’s. Daarnaast houdt Chint Solar zo’n 3 GWp zonneprojecten over de hele wereld op de balans en is daarmee een van de grootste onafhankelijke producenten van hernieuwbare energie. Het technologische leiderschap, de financiële gezondheid, de diversiteit en het risicobeheer van het bedrijf kregen brede erkenning van adviseurs, financiële instellingen en banken. Bloomberg noemt Chint Solar als Tier 1 modulefabrikant voor 5 opeenvolgende jaren en Photon Consulting rangschikte Chint Solar als #1 speler in de zonne-industrie.
 • Chint Solar heeft in 2016 in Europa een toegewijd projectontwikkelingsteam gevormd met een focus op Nederland. Chint Solar heeft in 2017 een lokale dochteronderneming in Nederland (Amsterdam) opgericht. Het lokale Nederlandse projectontwikkelingsteam heeft ruime ervaring in de ontwikkeling, bouw, financiering en exploitatie van PV-projecten. Het team heeft de afgelopen 3 jaar de ontwikkelingspijplijn in Nederland voortdurend uitgebreid en is uitgegroeid tot een van de toonaangevende ontwikkelaars op de Nederlandse markt. Het 103 MW Midden-Groningen project met een netaansluiting in oktober 2019 was een mijlpaal in Nederland. In 2020 is Chint Solar gestart met de bouw van het 101 MWp Stadskanaal zonnepark en het 45 MWp Buinerveen zonnepark. Beide zonneparken zullen volgens de planning in november 2020 volledig operationeel zijn.
  Naast de ontwikkelingsactiviteiten in Nederland is Chint Solar ook actief in andere Europese landen zoals Duitsland, Spanje, Hongarije en Polen.
 • Met de visie van schone energievoorziening werd GOLDBECK SOLAR als dochteronderneming van de Goldbeck Groep in 2001 opgericht door Joachim Goldbeck als de oprichter en bekende ondernemer in de zonne-industrie.
 • GOLDBECK SOLAR is een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in het turnkey bouwen van zonne-energie-installaties op commerciële, industriële en grote schaal.
 • In de afgelopen 19 jaar heeft GOLDBECK SOLAR een significant track record opgebouwd van meer dan 1,0 GWp aan gerealiseerde EPC projecten in 15 verschillende landen.
 • GOLDBECK SOLAR heeft de afgelopen 2 decennia ook diepe expertise opgedaan in Operations & Maintenance Services (O&M Services) voor PV-installaties en heeft een O&M-portefeuille van 700 MW opgebouwd.
 • De Nederlandse markt is voor GOLDBECK SOLAR een succesverhaal geworden. Het bedrijf is uitgegroeid tot het toonaangevende EPC-bedrijf in Nederland met meer dan 350 MW geïnstalleerd vermogen, wat het engagement van GOLDBECK SOLAR voor de energietransitie in Nederland onderstreept.
 • Naast de sterke focus op Nederland is GOLDBECK SOLAR ook actief in andere Europese markten en in Azië en Latijns-Amerika met grootschalige zonneprojecten die in verschillende landen worden uitgevoerd.
 • Het track record en de hoogwaardige EPC-installaties van GOLDBECK SOLAR kregen brede erkenning van investeerders, adviseurs, financiële instellingen en banken. GOLDBECK SOLAR wordt beschouwd als een van de toonaangevende EPC-bedrijven in de zonne-energiesector die streven naar voortdurende technologische innovaties.

Managing Directors

“Zonnepark zal onze klanten overtuigen met de sterke punten van twee ervaren partners. Onze EPC-ervaring helpt bij het identificeren en elimineren van zwakke punten in een zeer vroeg stadium, waardoor de operationele kosten aanzienlijk worden gereduceerd. Binnen de komende 3 jaar plannen we een sterke groei van de O&M-portefeuille tot meer dan 1.000 MW aan O&M-contracten. Langs het groeipad zullen we innovaties introduceren zoals het gebruik van Artificial Intelligence. Naast een marktleidende positie voor O&M-diensten in Nederland in termen van omvang, willen we onze klanten ook een kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare dienstverlening bieden”.

Tobias Schüssler, COO van Goldbeck Solar

“Wij bieden onze klanten meer dan 20 jaar wereldwijde PV-ervaring in combinatie met de sterke lokale expertise van Nederlandse ingenieurs en servicetechnici. Bankability in de O&M business wordt steeds belangrijker voor plantowners om de continuïteit van de dienstverlening in de loop van de tijd te waarborgen. Zonnepark Services Nederland, met Chint Solar en Goldbeck Solar als aandeelhouders, zal tot de meest bankabele bedrijven in de Nederlandse energiesector behoren. De klanten van de joint venture kunnen rekenen op een langdurige samenwerking met ons”.

Oliver Schweininger, CEO van Chint Solar in Europa